„Владата на СДСМ го урниса здравствениот систем- царува државната мафија“

Владата на СДСМ го урниса здравствениот систем. СДСМ во здравството од реформи донесе хаос, скандали и матни тендери. Клиниките се распаѓаат, а пациенти умираат од болести кои се третираат со…

Владата на СДСМ го урниса здравствениот систем. СДСМ во здравството од реформи донесе хаос, скандали и матни тендери. Клиниките се распаѓаат, а пациенти умираат од болести кои се третираат со едноставни терапии, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Во здравството на Република Македонија царува државната мафија. За тоа доказ е и кривичната пријава против Дончев, Филипче и Кичеец каде што се обвинуваат дека тие спречуваат продажба на македонска приватна компанија, или пак сакаат да имаат удел во продажбата, стои во реакцијата и се додава:

„СДСМ уште еднаш докажа дека воопшто не се грижи за здравјето на граѓаните туку се грижи нивното лично богатење. Граѓаните заслужуваат модерно и ефикасно здравство. Време е СДСМ и Филипче да си заминат“.


Related Articles