На овие 5 симтоми треба да обратите внимание доколку се сомневате дека имате висок притисок:

– Главоболка

– Mатен вид

– Вртоглавица

– Губење на здив

– Болка во градите

Водете сметка на тоа редовно да го проверувате притисокот и доколку приметите некои од симтомите веднаш да се обратите на доктор.