Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 311.592, бројот на оздравени пациенти е 301.728, на починати е 9.300, а бројот на активни случаи изнесува 564.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 146673, Активни 384
Куманово 16673, Активни 8
Битола 15627, Активни 53
Прилеп 14204, Активни 10
Тетово 13475, Активни 6
Кавадарци 10681, Активни 8
Велес 9789, Активни 6
Гостивар 9607, Активни 4
Охрид 8905, Активни 18
Струмица 8072, Активни 1
Штип 8058, Активни 20
Кичево 5649, Активни 9
Кочани 5090, Активни 1
Струга 4724, Активни 0
Гевгелија 4420, Активни 2
Неготино 3690, Активни 4
Ресен 2749, Активни 10
Свети Николе 2632, Активни 5
Радовиш 2531, Активни 1
Крива Паланка 2415, Активни 1
Делчево 1985, Активни 2
Берово 1679, Активни 5
Дебар 1677, Активни 3
Валандово 1488, Активни 0
Виница 1393, Активни 0
Пробиштип 1267, Активни 0
Богданци 1021, Активни 0
Кратово 965, Активни 0
Крушево 929, Активни 1
Демир Хисар 835, Активни 0
Македонски Брод 738, Активни 1
Демир Капија 593, Активни 0
Македонска Каменица 525, Активни 1
Пехчево 486, Активни 0
Дојран 347, Активни 0.